Volledig scherm
PREMIUM
Coach Joeri Salawanbessie(rechts) van 2GetThere en Reynaldo Bacolod, de jongere die hij begeleidt in dit onderwijs- en werktraject. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

De gemeente Zutphen werkt sinds de zomer van 2016 samen met 2GetThere, om jongeren een kansrijke toekomst te bieden en te voorkomen dat ze op jonge leeftijd al uitvallen. De coaches zijn stuk voor stuk ervaringsdeskundigen. Ze weten wat het is om radeloos en zoekende te zijn. Zonder vertrouwen in een mooie toekomst. Zonder hoop op een succesvolle schoolcarrière of werk. Neem Joeri. Hij leed lange tijd aan een enorm minderwaardigheidscomplex. Hij is van Indonesische komaf. Hoorde in het Zutphense zwembad ooit een man sissen 'Flikker toch op naar je eigen land!'. Zes jaar was Joeri toen.

Zutphen