Volledig scherm
De ring die werd gevonden in Warnsveld. © Gemeente Zutphen

Archeologen vinden gouden ring in Warnsveld, maar wie is hem kwijt?

Archeologen zijn bij onderzoek in Warnsveld gestuit op een gouden (trouw)ring. De gemeente Zutphen probeert nu de eigenaar te achterhalen.

Van wie is deze gouden ring? Met die vraag probeert de gemeente via Facebook de rechtmatige eigenaar te vinden. De ring werd gevonden bij archeologisch onderzoek in de Beukenlaan tijdens de aanleg van de nieuwe straat en wadi’s.

Naam

Volgens de gemeente Zutphen is de ring niet oud en draagt het sieraad een inscriptie van een vrouwelijke voornaam. De naam houdt de gemeente nog geheim; die moet de eigenaar zelf kunnen noemen.

Is de ring van jou? Stuur dan een e-mail naar info@zutphen.nl, ter attentie van M. Groothedde.

  1. Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf
    PREMIUM

    Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

    Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

Zutphen