Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Autokrakers blijken weggelopen tieners uit gesloten instelling in Eefde

Met hulp van een politiehond zijn zondagnacht in Rijssen drie jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van een auto-inbraak. Twee verdachten zijn zestien en de derde is vijftien jaar. Het trio was de avond ervoor weggelopen uit een gesloten instelling in Eefde. Een van hen probeerde aan zijn arrestatie te ontkomen, maar dat liet een politiehond niet toe.

Een getuige had om 02.30 uur 112 gebeld over een autodiefstal in de M. van Broekhuizenstraat in Rijssen. De getuige kon een goed signalement van de daders geven, waarna de politie met meerdere voertuigen en twee hondengeleiders ter plaatse ging. 

Behandelen

Een van de politiehonden ving een spoor op en leidde de politieagenten naar het verdachte drietal. Bij zijn vluchtpoging werd een van de verdachten door de politiehond gegrepen. Hij moest zich laten behandelen en daarna is hij samen met zijn twee kompanen overgebracht naar het Politie Arrestantencentrum Twente in Borne. 

De  drie jongens waren in het bezit van meerdere gestolen goederen. De politie vermoedt dat de weggelopen knapen deze uit diverse voertuigen hebben gestolen. Zij roept benadeelde eigenaren op zich te melden.

 1. Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)
  PREMIUM

  Dit paleis ligt al honderden jaren verscholen onder het centrum van Zutphen (en moet weer zichtbaar worden)

  Meer dan vijftig meter lang en twaalf meter breed. Een grote zaal, een verblijf voor de keizer en een heus bordes waar de keizer naar zijn volk kon zwaaien. Het is lastig voor te stellen, maar honderden jaren geleden stond er midden in het centrum van Zutphen een groot paleis. Zutphen wil het paleis weer uit de grond trekken en er een trekpleister in het oosten van het land van maken.
 2. Gezelligheid en een goed salaris, dan komen vakantiewerkers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen
  PREMIUM

  Gezellig­heid en een goed salaris, dan komen vakantie­wer­kers wel, weten ze bij Van Dijk Kampen

  Hoe krijg je 2000 jongeren zo ver dat ze in hun zomervakantie voor je willen werken? Bij Van Dijk Educatie in Kampen hebben ze het antwoord gevonden: zorgen dat ze het gezellig hebben en leuk kunnen verdienen. Zo krijgt het bedrijf in de zes weken durende zomerpiek alle plekken gevuld, terwijl volgens analyses van onder meer uitzendorganisatie Randstad Groep de krapte op de arbeidsmarkt ‘een historisch hoogtepunt’ heeft bereikt.

Zutphen