Auto’s in de binnenstad van Zutphen. Als het aan de gemeente ligt wordt dat zo snel mogelijk verleden tijd.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto’s in de binnenstad van Zutphen. Als het aan de gemeente ligt wordt dat zo snel mogelijk verleden tijd. © Archieffoto Arjan Gotink

Auto’s weren en de fiets stimuleren, vergevorderde plannen om de binnenstad van Zutphen autoluwer te maken

Minder auto’s in de binnenstad. Het is al jaren het ideaalplaatje van de gemeente Zutphen. Nog voor de zomer presenteert de gemeente daarom een plan om zoveel mogelijk auto’s uit het centrum te weren. Naast wegafsluitingen wordt er dan bijvoorbeeld nog meer ingezet op stadsdistributie. 

8 reacties

 • Pieter Visser

  1 maand geleden
  Zutphen is een prachtige stad, maar als je in de binnenstad woont en een auto hebt, of nog erger twee auto's, is het dikke ellende. €174 voor een parkeervergunning en dan als je van je werk komt je auto niet kwijt kunnen omdat de raadsleden vergaderen en overal rond de Walburgskerk parkeren zonder vergunning op vergunningsplaatsen.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Moest eens met de bus van station naar de Matga Klompélaan in Leesten, Zutphen zuid. 6 minuten. Toen ik twee dagen later met de auto vanaf station iemand ophaalde, om naar Leesten te rijden, deed ik daar 22 minuten over, de stad uit gestuurd, rondweg en dan door één toegangsweg de wijk Leesten in. 22 minuten CO2 uitstoot. Leuk bedacht de stad autoluw maken, maar is dit dan een oplossing?
 • Sjaak Harlemans

  1 maand geleden
  Fietsen over de markt is een ramp. spekglad hij regen en de klinkers liggen er niet strak. Het fietsen wordt hier niet bepaald gestimuleerd. Met de auto is wel het goed te doen. Waarschijnlijk is de uitstraling belangrijker dan de veiligheid .
 • Willem Post

  1 maand geleden
  @van Loon,inderdaad in de binnenstad wordt gewoon gefietst, waar het niet is toegestaan.
 • Jan Willemsen

  1 maand geleden
  Geen auto en fiets meer te zien. Prima, maar zorg voor voldoende parkeerplaatsen, dan wordt het een succes. De fietsoverlast is heel belangrijk. En...laat de historische bestrating s Gravenhof in tact.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

Zutphen