Regerend Europees kampioenen Sanne Keizer (links) en Madelein Meppelink zijn dé publiekstrekkers tijdens de DELA Eredivisie Beach in Zutphen.
Volledig scherm
Regerend Europees kampioenen Sanne Keizer (links) en Madelein Meppelink zijn dé publiekstrekkers tijdens de DELA Eredivisie Beach in Zutphen. © Ronald Hoogendoorn

Beachvolleybaltop komt naar Zutphen, inclusief Europees kampioenen Keizer en Meppelink

Voor het derde jaar op rij wordt er een speelronde van de DELA Eredivisie Beach gespeeld in Zutphen. Het publiek kan zich zaterdag 8 en zondag 9 juni - op de Groenmarkt en de velden van Beachcenter Zutphen-Warnsveld - verlustigen aan de top op beachvolleybalgebied. Vooral het vrouwentoernooi is ijzersterk bezet, met onder andere regerend Europees kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

Keizer en Meppelink wonnen afgelopen zondag brons op een internationaal toptoernooi in Tsjechië. Komend weekeinde gaan de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) voor goud in de eredivisie. Dan moeten ze wel afrekenen met Joy Stubbe en Marleen van Iersel, die internationaal ook al opzien baarden.

Spaans team

Ook vanuit het buitenland is er stevige concurrentie. Het sterke Spaanse team Amaranta Fernández Navarro/Angela Lobato kreeg van de organisatie een wildcard. Lauri Luijken zal in haar eigen stad alles geven om ver te komen. De Warnsveldse speelster vormt een team met Ana Rekar.

Concurrentie groot

Zaterdag en zondag wordt er ook bij Beachcenter Zutphen-Warnsveld gestreden om de felbegeerde finaleplekken. Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer werden in Heerenveen afgelopen zondag tweede en gaan nu voor goud. De concurrentie is groot. Ook het BTN-duo Jasper Bouter en Ruben Penninga mikt op de zege, evenals mogelijk de Belgen Dennis Deroey en Martijn Colson. Hét te kloppen team staat bekend als Team BoeBoe: Dirk Boehle en Stefan Boermans. Zij wonnen afgelopen weekeinde in Heerenveen de titel en ook in Heerlen zegevierden ze dit seizoen. 

Zutphen