Vordenaar Berd Wegman botste eerder met de bewoners van Kasteel Vorden, toen hij het kasteel aan zijn kleindochter wilde laten zien.
Volledig scherm
PREMIUM
Vordenaar Berd Wegman botste eerder met de bewoners van Kasteel Vorden, toen hij het kasteel aan zijn kleindochter wilde laten zien. © Arjan Gotink

Berd (85) wil dat alle paden rondom Kasteel Vorden open gaan: ‘Minachting voor gerechtelijke uitspraak’

Ruim anderhalf jaar geleden was de rechter duidelijk: iedereen mag vrij wandelen rondom Kasteel Vorden, óók zonder toegangskaartje. Belemmeringen die wandelpaden versperden, moesten weg. Vandaag de dag is volgens Vordenaar Berd Wegman nog altijd niet aan die gerechtelijke uitspraak voldaan. ,,Als je in een rolstoel zit, dan heb je pech.”

  1. Voorst wil strengere controle op middelengebruik bij festival Ground Zero op Bussloo
    PREMIUM
    8

    Voorst wil strengere controle op middelenge­bruik bij festival Ground Zero op Bussloo

    Als het aan de gemeente Voorst ligt wordt er bij hardcore dancefestival Ground Zero op Bussloo volgend jaar strenger gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. De gemeente wil onderzoeken of het mogelijk is dat niet alleen gecontroleerd wordt op middelengebruik bij binnenkomst, maar ook bij het vertrekken van het festivalterrein. ,,Zodat bezoekers niet onder invloed deelnemen aan het verkeer.”