Volledig scherm
PREMIUM
De openingshandeling door Antoinet van Helvoirt van het waterschap Rijn en IJssel en wethouder Bert Groot Wesseldijk van de gemeente Lochem. © Berkelfestival

Berkel tussen Billerbeck en Zutphen als levensader voor toerisme

Als het aan de initiatiefnemers van het Berkelfestival ligt, wordt de watergang tussen de bron in Billerbeck en de monding in Zutphen een levensader voor toerisme.

Picknicken op Berkelzompen, culinair verpozen in belendende horeca en toeristen verbazen met overdekte bruggen over de Berkel. Zelfs de watersport moet worden ontdekt na de Berkel Rally van dit weekeinde. Deze start bij Kanoverhuurbedrijf Ten Brinke in Rekken en eindigt in Zutphen.

  1. Be Quick Zutphen: grondig onderzoek vechtpartij waarbij speler bewusteloos werd geslagen

    Be Quick Zutphen: grondig onderzoek vechtpar­tij waarbij speler bewuste­loos werd geslagen

    Voetbalclub Be Quick Zutphen gaat de vechtpartij tijdens de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Wolfersveen onderzoeken. De club stelt dat zondag ‘over en weer is geslagen’. Daarbij is een speler van de Achterhoekse club bewusteloos geslagen, waarna hij minutenlang roerloos op de grond lag. ,,We betreuren het incident en gaan de knokpartij onderzoeken", reageert Be Quick-voorzitter Jeroen Bloemenkamp.

Zutphen