Volledig scherm
De brand in het appartementengebouw in Zutphen © Jordi Deckert Eastview media

Bewoners appartementen Zutphen in fases terug na brand

Bewoners van appartementen in Zutphen die in de nacht van maandag op dinsdag schade opliepen door brand moeten nog een paar nachten elders vertoeven. De verwachting is dat de helft van de bewoners voor het weekeinde kan terugkeren. De andere helft kan vermoedelijk na het weekeinde terug naar z'n woning.

Dat laat een woordvoerder van Woonbedrijf Ieder1, die de woningen verhuurt,  desgevraagd weten. 

Een korte maar felle brand in het trappenhuis van een appartementencomplex aan de Aert van Nesstraat in Zutphen veroorzaakte in de nacht van maandag op dinsdag rook- en roetschade in zes appartementen die aan weerszijden van het trappenhuis zijn gesitueerd. De appartementen moeten eerst grondig worden schoongemaakt voordat de bewoners terug kunnen naar hun woning. Dat vergt een paar dagen. Bewoners hebben allemaal elders onderdak gevonden, bij vrienden, familie of anderszins.

Het onderzoek naar de oorzaak van de brand loopt nog. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting. 

  1. Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf
    PREMIUM

    Als Joeri en Reynaldo elkaar aankijken, zien ze zichzelf

    Reynaldo Bacolod lacht. ,,Natuurlijk maak ik dat ontwerp!'' Joeri Salawanbessie heeft hem zojuist gevraagd een design te maken voor een tatoeage die hij in maart wil laten zetten. Joeri's eerste plakplaatje. Gewijd aan zijn kinderen; de tweede komt ergens rond de jaarwisseling. Joeri's verzoek betekent veel voor beiden. Heeft een diepere laag. Want ze trekken sinds 30 oktober intensief met elkaar op. Joeri (31) als jongerencoach namens 2GetThere Coaching, Reynaldo (24) als dolende jongere die met hulp van Joeri een opleiding of baan wil vinden.

Zutphen