Volledig scherm
PREMIUM
© Bram van de Biezen

Bewoners binnenstad Zutphen zien wildgroei aan evenementen

Er zijn veel teveel evenementen in de binnenstad van Zutphen, vinden verschillende bewoners en bewonersorganisaties in het gebied. De laatste jaren zijn er zoveel nieuwe evenementen bijgekomen dat de leefbaarheid volgens de Zutphenaren flink in het geding is. 

De definitieve evenementenkalender voor 2018 werd onlangs door het college vastgesteld en daarmee werden enkele bezwaren van bewoners en bewonersorganisatie Platform Zaadmarkt Zutphen terzijde geschoven. Alle aangemelde evenementen passen namelijk binnen de bestaande regels, stelt de gemeente. Ook bewonersorganisatie IJsselcentrum is niet te spreken over de overvolle evenementenagenda. “Tot nu toe kon iedereen die iets wilde doen zijn gang gaan”, stelt Hein Reitsma van IJsselcentrum. “Er is daardoor een wildgroei aan evenementen ontstaan en wij zeggen daarom: ga meer naar kwaliteit kijken, in plaats van naar kwantiteit. Dat vinden veel ondernemers trouwens ook.” 

 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 3. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen