Volledig scherm
PREMIUM
De rattenplaag loopt uit de hand, bemerkt Hatice Pelite. ,,Alleen afgelopen week heb ik al vijf ratten gevangen." © RONNY TE WECHEL

Bewoners Waterkwartier in Zutphen klaar met ratten

Het stikt van de ratten in het Waterkwartier en bewoners zijn er klaar mee. Woningbedrijf Ieder1 erkent dat de overlast van ratten in Zutphen toeneemt, maar neemt nog geen maatregelen.

Elke morgen dode ratten van het balkon halen en ramen en deuren ondanks de voorjaarswarmte niet meer kunnen openen. Bewoners van het Waterkwartier in Zutphen ergeren zich met de week meer aan de overlast van ratten en eisen maatregelen. Tot dusverre blijven die uit. Ondanks de bevestiging van woonbedrijf Ieder1 dat de rattenoverlast in Zutphen de laatste tijd toeneemt.

 1. Drummers? Volgens Zutphenaar Aldert Glas zijn dat perfectionisten die niet kunnen dansen
  PREMIUM

  Drummers? Volgens Zutphenaar Aldert Glas zijn dat perfectio­nis­ten die niet kunnen dansen

  Het Koelhuis in Zutphen is op zondag 14 april voor de vierde keer het toneel van de Slagwerkdag. Het zal weer een samenkomst worden van enkele honderden drumgekken. Soortgenoten, idolaat van rollende roffels, strak snaredrumwerk en beukende basdrums. Drummers, het is een volkje op zich. Aldert Glas, drummer, slagwerkdocent en organisator van de Slagwerkdag, reageert op enkele stellingen/vooroordelen over drummers.
 2. Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Weet jij al op wie je gaat stemmen? Doe de Kieswijzer

  Provincies zitten in je portemonnee, kunnen zomaar een windmolen in je achtertuin plannen of besluiten om de aanleg van die langverwachte rondweg nog maar eens tien jaar uit te stellen. Wat moeten er gebeuren met de Oostvaardersplassen? Hoe willen partijen de N35 aanpakken? En waar moeten de miljarden van de NUON-aandelen aan worden uitgegeven? Kortom, redenen genoeg om vooral even de Kieswijzer te raadplegen voor je op 20 maart gaat stemmen.

Zutphen