Volledig scherm
PREMIUM
De rattenplaag loopt uit de hand, bemerkt Hatice Pelite. ,,Alleen afgelopen week heb ik al vijf ratten gevangen." © RONNY TE WECHEL

Bewoners Waterkwartier in Zutphen klaar met ratten

Het stikt van de ratten in het Waterkwartier en bewoners zijn er klaar mee. Woningbedrijf Ieder1 erkent dat de overlast van ratten in Zutphen toeneemt, maar neemt nog geen maatregelen.

Elke morgen dode ratten van het balkon halen en ramen en deuren ondanks de voorjaarswarmte niet meer kunnen openen. Bewoners van het Waterkwartier in Zutphen ergeren zich met de week meer aan de overlast van ratten en eisen maatregelen. Tot dusverre blijven die uit. Ondanks de bevestiging van woonbedrijf Ieder1 dat de rattenoverlast in Zutphen de laatste tijd toeneemt.

  1. Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    Boeren tegen plan voor zonnepark de Revelhorst

    De agrarische branchevereniging LTO is tegen het plan van het bedrijf Solar Proactive om een zonnepark van ongeveer zeven hectare aan te leggen naast bedrijventerrein de Revelhorst in Zutphen. LTO Noord afdeling West Achterhoek maakt bij de gemeente Zutphen bezwaar tegen het bestemmingsplan dat de aanleg van het nieuwe zonnepark eind dit jaar mogelijk moet maken. Ook een omwonende en de Vogelwerkgroep Zutphen hebben bezwaren tegen het plan ingediend.

Zutphen