Ad Borggreve (links) en Jack Reinders op het gevaarlijkste en smalste gedeelte van de Zwiepseweg. Borggreve, Reinders en Rikie Oosthof zijn enkele van de Zwiepsewegbewoners die al 20 jaar lang strijden voor meer veiligheid in hun straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Ad Borggreve (links) en Jack Reinders op het gevaarlijkste en smalste gedeelte van de Zwiepseweg. Borggreve, Reinders en Rikie Oosthof zijn enkele van de Zwiepsewegbewoners die al 20 jaar lang strijden voor meer veiligheid in hun straat. © Archieffoto Arjan Gotink

Bewoners Zwiepseweg Lochem hoopvol: ‘Onze weg kan voor zomer al stuk veiliger zijn’

Ze voelden zich lang niet gehoord, maar hebben nu goede hoop dat hun weg een stuk veiliger wordt. Bewoners van de Zwiepseweg in Lochem klaagden 20 jaar vruchteloos over te hard rijdend sluipverkeer. Nu lijkt er een kleine doorbraak te zijn: de gemeente Lochem gaat bekijken of er maatregelen kunnen worden genomen om de Zwiepseweg veiliger te maken.

 1. Deze brandweerlieden redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’
  PREMIUM
  met video
  1

  Deze brandweer­lie­den redden mensen onder het puin vandaan: ‘Er komt veel risico bij kijken’

  Een explosie, een pand stort in. Onder het puin zit een slachtoffer bekneld. Als de reguliere hulpdiensten iemand niet kunnen bevrijden, worden STH-teams (Specialisme Technische Hulpverlening) van de brandweer ingeschakeld. Afgelopen maand gebeurde dat twee keer: na gasexplosies in Oldenzaal en Bilthoven. Een van de vijf landelijke teams heeft Zwolle als standplaats. Teamleiders Geoffrey Bos en Mike Haerlman geven een kijkje achter de schermen.

Zutphen