Volledig scherm
Hans Everhard, Lodewijk Klaassen, Ben Starrenburg en Sander Dijkstra (vlnr) in café De Berkelbrug. © Arjan Gotink

Biljarters De Berkelbrug uit Zutphen komen net te kort in landelijke finale

De biljarters van De Berkelbrug uit Zutphen leverden een topprestatie door de landelijke finale in hun klasse libre C3 te halen. Afgelopen zondag kwamen ze in Nieuwegein echter net te kort voor de titel.

Op de spannende slotdag van de competitie streden acht teams uit het hele land om het Nederlands kampioenschap. In twee poules van ieder vier teams moest worden uitgemaakt wie er naar de finale ging. De Berkelbrug 1, bestaande uit Hans Everhard, Ben Starrenburg, Lodewijk Klaassen en Sander Dijkstra, werd nipt tweede achter de latere kampioen De Beurs 3 uit Gouda. In de ‘troostfinale’ om plek drie en vier trok Excelsior 1 uit Oegstgeest net aan het langere eind.

Tevreden

,,Maar we zijn dik tevreden hoor”, laat Sander Dijkstra weten. ,,Het was al met al een topdag en we hebben ook een mooie prestatie neergezet. Het zat net niet genoeg mee voor de eindzege. Maar het team dat uiteindelijk gewonnen heeft was ook gewoon erg goed. En we zijn toch maar mooi vierde van Nederland geworden, in totaal deden er 778 teams mee aan het begin van de competitie.”

Feestje

Een prestatie die zondagavond ook nog eventjes gevierd werd in café De Berkelbrug, de thuisbasis van de biljartvereniging. ,,Haha, ja wat denk je? Ik heb pizza voor iedereen besteld en we hebben zeker nog een paar borreltjes gedronken. Een mooi slot van een mooi seizoen”, zegt Dijkstra.

Voor nu bergt het team de biljartkeus even op, om begin september weer fris en fruitig aan een nieuw seizoen te beginnen. ,,Even geen biljart, dat is ook wel een keer lekker.”

  1. Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’
    PREMIUM
    Video

    Boeren staan kurkdroog in de Achterhoek: ‘Dit heb ik in veertig jaar niet meegemaakt’

    Sinds gisteren is het in de Achterhoek en in delen van het Vechtdal verboden om oppervlaktewater te gebruiken vanwege de droogte. Op sommige plaatsen is het zo nijpend, dat ook het grondwater niet langer mag worden opgepompt. Een ramp voor de boeren die vorig jaar al kampten met misoogsten ,,Twee jaar achter elkaar zo droog heb ik in veertig jaar niet meegemaakt”, foetert boer Gerrit Rappard (60) uit Barchem.

Zutphen