Blitse elektrische wagens overtuigen twijfelaars op speciale proefdag in Zutphen: ‘Nu m’n man nog’

VIDEOWel oren naar elektrisch rijden, maar is de aanschaf van een duurzame auto ver weg? Speciaal voor twijfelaars en belangstellenden was er zaterdag in Zutphen een E-Experience Day. Dé gelegenheid om een proefritje te maken in elektrische auto’s van allerlei merken én de kans om al je vragen te stellen over elektrisch rijden. De Stentor maakt ook een proefritje en is niet de enige. ,,Ik had niet verwacht dat een elektrische auto zo snel zou optrekken.”

6 reacties

 • JS Katwijk

  1 maand geleden
  @Jan: nee dat is een fabeltje dat al een tijdje rondgaat, waarschijnlijk omdat mensen dit heel graag zouden willen om zou hun geweten te sussen. Er stond een mooi artikel hierover afgelopen woensdag op http://tweakers.net waar Auke Hoekstra van de TU Eindhoven het nog eens laat zien hoe het er nu met EVs en de laaste cijfers voorstaat. Dat er nog andere hobbels zijn zoals laatpalen en electra infrasctruur is ook een dingetje, maar dat verhaal over diesels is niet waar.
 • Jan Ton

  1 maand geleden
  Wat een onzin, elektrisch is nog steeds een héél stuk vervuilender dan van roetfilters voorziene diesels. Er is nog maar nauwelijks groene stroom en zelfs als we doorgaan met het hele land volproppen met vervuilende en niet recyclebare windmolens en zonnepanelen zal er nóg nooit genoeg zijn. Vruggink, wat is dat voor denigrerende opmerking over intelligentie probleem? Dat is nou precies wat luchtfietsend en geitenwollen sokken Nederland doet als iemand het niet met hen eens is.
 • Wilfred Vruggink

  1 maand geleden
  Van Wingerden wat een onzin. Lees een keer de juiste informatie. Gemiddelde van een benzineauto heb je ook niks aan als je leeg langs de weg staat. Overal kun je onderweg snelladen. Kost 10 tot 15 minuten. Onderhoud is wel veel goedkoper. In 2 jaar heb ik geen onderhoudskosten gehad. De leugens komen dus van jou. Intelligentie probleem? @Pim. Overal op internet kun je vergelijkende overzichten vinden van de specificaties van elektrische auto's. Accu's worden inmiddels hergebruikt of gerecycled
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Zou mooi zijn als er een overzicht bij zat van kosten die een elektrische auto kost, uitgesplitst naar merk en het aantal kilometers dat je kunt zonder opnieuw op te laden. Maar, allemaal leuk en aardig, maar waar gaan straks al die gebruikte accu’s naartoe..?
 • van Wingerden

  1 maand geleden
  Gemiddelde actieradius 350 km. Wat heb je aan gemiddelde als je leeg langs de weg staat? Bovendien moet je accu gebruiken tussen 20 en 80 procent van zijn lading. Dus 40% van zijn capaciteit valt weg. Neem daarbij een winterse temperatuur en je hebt echt niet genoeg om naar Amsterdam op en neer te rijden. O ja, Eigen oprit is wel handig... Als je die niet hebt kun je wel een jaartje wachten op vergunning voor een laadpaal, als je die al krijgt. Onderhoudskosten niet veel zo hoog ook leugen.

Zutphen