Volledig scherm
PREMIUM
De elektrische surveilancewagen voor de politie © Kia

Boeven vangen met elektrische auto’s en motoren in Zutphen

videoAgenten in Zutphen gaan de komende drie maanden met elektrische auto's, motoren en fietsen de straat op. Het politiekorps van Zutphen doet een proef met de elektrische voertuigen. Met de proef wil de politie erachter komen of elektrische auto's of motors in de toekomst goede vervangers van de huidige voertuigen kunnen zijn. 

Mensen in Zutphen moeten de komende maanden niet raar opkijken als er een stille politieauto voorbijrijdt. Politieagenten in Zutphen testen elektrische voertuigen. De auto’s, motoren en fietsen zijn de afgelopen drie maanden in Nijmegen getest en rijden de komende drie maanden in Zutphen.

 1. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”
 2. Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?
  PREMIUM

  Vraag bij het nieuws: wat is een weerrecord nog waard?

  De warmste 16 februari ooit, de hoogste luchtdruk ooit gemeten en een vliegtuig dat deze maand door een gunstige straalstroom anderhalf uur eerder konden landen op Schiphol. Die behaalde tijdwinst op een vlucht tussen New York en Schiphol was ook goed voor een record. Het lijkt er tegenwoordig op dat er iedere dag wel een meteorologisch record wordt verbroken. Wij spreken weerman Raymond Klaassen van Weerplaza over de zin en onzin van weerrecords.

Zutphen