Groenmedewekers halen vandaag vijf esdoorns aan de Boompjeswal in Zutphen weg. De bomen zijn te gevaarlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenmedewekers halen vandaag vijf esdoorns aan de Boompjeswal in Zutphen weg. De bomen zijn te gevaarlijk. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Boompjeswal in Zutphen uitgedund, zaag per direct in vijf grote esdoorns: ‘Te gevaarlijk’

Wandelen door een kleurrijk herfsttafereel en dan een tak op je hoofd krijgen. De gemeente Zutphen is er alles aan gelegen dat te voorkomen. Nog vandaag gaat de zaag in vijf grote esdoorns aan de Boompjeswal. De kans dat de takken afbreken is volgens wethouder Annelies de Jonge te groot. 

 1. Oorlog overleefd, maar thuis in Deventer en Zutphen alles kwijt: ‘Welke rol had gemeente bij verkoop Joods vastgoed?’
  PREMIUM

  Oorlog overleefd, maar thuis in Deventer en Zutphen alles kwijt: ‘Welke rol had gemeente bij verkoop Joods vastgoed?’

  Het leidde tot schrijnende situaties na de Tweede Wereldoorlog. Concentratiekamp overleefd, familie uitgemoord en bij terugkomst in Deventer en Zutphen blijken bedrijf én huis verkocht. Met moeite kregen Joodse inwoners of hun nabestaanden het bezit terug. Of zelfs helemaal niet. Welke rol speelden gemeenten Deventer en Zutphen bij die onteigeningen tijdens het naziregime. ,,Goed of fout gehandeld, dat blijft deels een grijs gebied.”
 2. Het Dagelijks Bestaan uit Zutphen heeft eindelijk de juiste plek, maar nu blijven de jongeren weg
  PREMIUM

  Het Dagelijks Bestaan uit Zutphen heeft eindelijk de juiste plek, maar nu blijven de jongeren weg

  Na jaren ploeteren heeft Het Dagelijks Bestaan eindelijk een plek gevonden waar alles samenkomt. Een plek waar vastgelopen jongeren uit Zutphen en omgeving beschermd wonen en anderen voor dagbesteding terecht kunnen. Maar als op zoveel plekken liep het hier sinds corona zijn intrede deed net even anders dan voorzien. ,,Maar we zijn hartstikke optimistisch”, zegt coördinator Ingrid Rebel.
 1. Ravage in ondergespoten huis in Kampen, echtpaar tot na kerst elders
  Play

  Ravage in ondergespo­ten huis in Kampen, echtpaar tot na kerst elders

 2. Lichaam gevonden in de IJssel bij Deventer
  Play

  Lichaam gevonden in de IJssel bij Deventer

Zutphen