Volledig scherm
PREMIUM
De hangjongeren laten hun afval, pizzadozen en lege flessen drank na een avond je hangen gewoon staan. © De Stentor

Booteigenaren vertrekken uit Noorderhaven in Zutphen, ‘je merkt wel dat er een probleem is met handhaving’

Watersportvereniging (Wsv) Gelre uit Zutphen heeft haar leden geadviseerd om voorlopig niet meer aan te meren in de Noorderhaven in Zutphen. Het bestuur is van mening dat de gemeente en politie de openbare orde niet voldoende kunnen handhaven. Burgemeester Annemieke Vermeulen belooft maatregelen te nemen. 

Booteigenaren, die niet met hun naam in de krant willen, stellen dat zij zich onveilig voelen in de Noorderhaven. Dat komt met name door groepen mensen die de haven als hangplek hebben gekozen. Het omringende en verlaten nieuwbouwgebied maakt de haven tot een ideale plek zonder pottenkijkers. Daarnaast biedt de dijk dekking tegen de wind. De stenen trappetjes die toegang geven tot de kade zijn een natuurlijke ontmoetingsplaats. De vele peuken, lege plastic zakjes voor wiet of hasj, gebruikte aanstekers en glasscherven van flesjes bier onderstrepen dat.

 1.  ‘Informele’ havenmeester Sjef van Hoorn:
 ‘Ga passantenhaven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’
  PREMIUM

  ‘Informele’ havenmees­ter Sjef van Hoorn: ‘Ga passanten­ha­ven in Lochem opknappen in plaats van een nieuwe haven aan te leggen’

  De passantenhaven in Lochem is in verval geraakt en er moet een nieuwe komen, vindt de gemeente. Toch meent Lochemer Sjef van Hoorn, die als vrijwilliger dagelijks te vinden is bij de haven, dat het opknappen van de huidige voorziening misschien een betere oplossing is. ,,Dit is een geweldige plek. Nergens zie je een haven zo dicht bij de stad.’’
 2. Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschijnen
  PREMIUM
  Vijf vragen

  Waarom wilde dieren vaker en vaker in onze koplampen verschij­nen

  Reeën, herten, zwijnen; het aantal wildaanrijdingen loopt op. Vorig jaar telde Stichting Wildaanrijdingen Nederland, die de cijfers bijhoudt voor Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Noord-Holland, al méér dodelijke wildaanrijdingen dan in 2017. Dit jaar lijkt dat aantal weer hoger te worden van 400 naar 500 dode dieren per maand, alleen al in het geregistreerde gebied. Hoe komt dat? Vijf vragen over wilde dieren in het zicht van onze koplampen.

Zutphen