De Industriehaven in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Industriehaven in Zutphen. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Boten tot 110 meter lang met drie keer zoveel lading varen mogelijk de Industriehaven in Zutphen binnen

De Industriehaven in Zutphen moet aantrekkelijker worden voor nieuwe bedrijven en ervoor zorgen dat er minder vrachtwagens over de weg rijden. Daarvoor moet de haven uitgediept en wellicht zelfs verstevigd worden. De gemeente Zutphen start samen met bedrijven op industrieterrein De Mars een onderzoek om de kosten hiervan in beeld te krijgen.

De huidige Industriehaven bij De Mars is niet interessant genoeg om nieuwe bedrijven aan te trekken. Bedrijven die al gebruik maken van de haven kunnen de boten vanwege het ondiepe water niet volledig laden. Daar moet verandering in komen, vinden ondernemers en de gemeente Zutphen. Voor de zomer willen ze een onderzoek afronden om te kijken wat het uitdiepen van de haven gaat kosten.

  1. LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersgezin na coronaroddels, geen wegafsluitingen in IJsselland met Pasen
    video

    LIVE | Corona in de regio: Steun voor bakkersge­zin na coronarod­dels, geen wegafslui­tin­gen in IJsselland met Pasen

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

Zutphen