De Zutphense boer Hans van S. is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het bedreigen van wandelaars en fietsers. Hij wilde niet dat wandelaars en fietsers gebruikmaakten van zijn erf.
Volledig scherm
PREMIUM
De Zutphense boer Hans van S. is veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur voor het bedreigen van wandelaars en fietsers. Hij wilde niet dat wandelaars en fietsers gebruikmaakten van zijn erf. © Jeroen Jazet / archief

Boze boer uit Zutphen opnieuw bestraft voor bedreigingen langs zijn erf: ‘Ik ben een schietschijf’

Opzettelijk met een tractor op mensen inrijden, in het gezicht spugen en mensen de huid vol schelden. Een Zutphense boer intimideerde jarenlang passanten die van het Kerkpad, een openbare weg, gebruikmaakten. Voor een vijftal bedreigingen krijgt Hans van S. een werkstraf van 240 uur opgelegd. 

8 reacties

 • Jan Willemsen

  11 maanden geleden
  Onteigenen en natuur van maken
 • M.C. Fels

  11 maanden geleden
  Feiten: de boer pacht het bedrijf van de gemeente. Het pad dat over zijn erf loopt is openbare weg, Hij mocht dus geen mensen op dit pad weigeren/mishandelen, maar deed dat wel. De burgemeester van Zutphen kon- en had moeten ingrijpen, maar weigerde. Dus moesten slachtoffers naar de rechter. Nu is op kosten van Zutphen een wandelpad om de boerderij gelegd, voor fietsers is niets geregeld en de weg gaat op slot. Deze boer is beloond voor zijn wangedrag en de burgemeester faalt door.
 • Merel Van Gelder

  11 maanden geleden
  2 kanten, de boer mag niet dreigen maar de burger moet niet op privé terrein lopen. Wij hebben zelf een boerenbedrijf en mensen worden echt brutaal, lopen zo de stal in de door je voortuin heen. Dus beste boer, plaats een hek, een poort oid. Dat helpt meteen.
 • lizet wilbrink

  11 maanden geleden
  Laat al deze mensen eens bij zichzelf te rade gaan en zichzelf afvragen wat hun eigen aandeel in dit verhaal is. Iets met “waar 2 vechten hebben beide schuld?”. Wat overblijft is waar het gezin mee moet zien te dealen. U moet zich schamen om zo gezamenlijk een hardwerkend fijn en liefdevol gezin ten gronde te richten. Helaas is het zo dat in de Rechtbank, niet altijd recht wordt aangedaan. En dat is niet rechtvaardig.
 • Eric Moll

  11 maanden geleden
  Ik ben snel geneigd het voor boeren op te nemen, indien de kwestie over het boeren als broodwinning gaat. Maar boeren die zich opwerpen als wegbeheerders en als potentaatjes tekeer denken te mogen gaan, passanten te mogen bedreigen en bespuugen, die dienen nadrukkelijk teruggefloten te worden. Dit dwaallicht kocht zijn nering in de wetenschap dat er recht op overpad bestond. Dan heb je passanten maar te pikken. Zo niet, dan moet je moven, desnoods gedwongen. Maar ja, de gemeente, hè?
 1. Handbaloverzicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrijke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw
  PREMIUM
  Handbal

  Handbal­over­zicht: Wijhe’92 klaar voor titel, belangrij­ke zege voor Nieuw Heeten, Dalfsen verlaat Drenthe bont en blauw

  Wijhe’92 rekende zaterdagavond af met directe concurrent HVBS en kan zich op gaan maken voor de kampioenswedstrijd volgende week tegen hekkensluiter Handbal Aalsmeer. Ook Nieuw Heeten boekte een belangrijke zege. De hoofdklasser is nog niet helemaal zeker van klassenbehoud, maar is daar nu wel heel dichtbij. Dalfsen werd flink aangepakt door tegenstander Actief Klazienaveen, maar nam naast veel blauwe plekken ook twee punten mee naar huis.
  Twello