Volledig scherm
Dit welkom onder het plaatsnaambord zal niet bedoeld zijn voor de lieden die een ruit met een steen vernielden en een heg in brand staken. © Arjan Gotink

Brandstichting en vernieling in Eerbeek

Bewoners aan de Beethovenstraat en de Werfakker in Eerbeek hebben een onrustige vrijdagavond achter de rug. 

Aan het eind van de avond, omstreeks 23.30 uur, is er een raam vernield met een ei en daarna een steen. De ruit sneuvelde hierbij. Niet veel later, rond middernacht, werd een bewoner uit zijn slaap gehaald omdat zijn heg in brand stond. Omdat beide incidenten kort achter elkaar plaatshadden, vermoedt de politie dat die door dezelfde dader(s) zijn gepleegd. Wie informatie heeft over de vernieling of brandstichting, kan contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

  1. Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vitens-terrein in Zutphen
    PREMIUM

    Het Dagelijks Bestaan alsnog naar Vi­tens-ter­rein in Zutphen

    Jeugdzorginstelling Het Dagelijks Bestaan mag toch naar het terrein aan de Weg naar Vierakker verhuizen waar tot 2016 een waterwinstation van Vitens in gebruik was. De gemeente Zutphen gaat met de sloop van enkele gebouwen vanaf februari eerst het gebied bouw- en woonrijp maken. De verwachting is dat Het Dagelijks Bestaan daarna vanaf begin mei kan gaan bouwen en in september op de nieuwe plek van start zal gaan.

Zutphen