Volledig scherm
© Politie Zutphen

Brandstichting onder Oude IJsselbrug Zutphen

De politie vermoedt dat een brand die dinsdagavond korte tijd onder de Oude IJsselbrug in Zutphen woedde is aangestoken. 

Brandweer en politie kwamen dinsdag rond 21.15 uur af op een melding over de brand, ter plaatse bleek een pallet vol met rubberen houders volledig in brand te staan. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, het treinverkeer ondervond enige hinder van de rook die opsteeg richting de brug. De politie gaat vooralsnog uit van brandstichting, ‘omdat deze houders niet spontaan gaan branden.’ Aan mensen die dinsdagavond iets gezien of gehoord hebben vraagt de politie zich te melden.

  1. Kinderdagverblijven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren
    PREMIUM

    Kinderdag­ver­blij­ven Zutphen gaan voorlopig nog geen niet ingeënte kinderen weren

    Zutphen staat bekend om haar lage vaccinatiegraad. Onlangs werd bekend dat op dit moment 84,9 procent van de inwoners is gevaccineerd. De overheid is bezig nieuw beleid te maken, dat tegen het einde van dit jaar wordt verwacht. Is er straks de mogelijkheid niet ingeënte kinderen van kinderdagverblijven te weren, of komt er zelfs een vaccinatieplicht? Kinderdagverblijven in Zutphen gaan, in tegenstelling tot instellingen elders in het land, voorlopig nog niet weren.

Zutphen