Volledig scherm
© ANP XTRA

Brandweer redt jongetje van eilandje in Zutphen

UPDATEOok al is het nog zo koud geweest de afgelopen dagen, de ijslaag is niet dik genoeg om veilig over heen te kunnen lopen. Daar kwam een jongen in Zutphen vrijdagmiddag tot zijn schrik achter.

Lidy Winkel zag hoe de hulpdiensten tegen vijf uur haar straat Bagijnenland inreden voor een reddingsactie. ,,Een van de jongens was door het ijs gezakt en gestrand op het eilandje in het water, het dichtstbijzijnde droge grond die hij kon bereiken. Hij durfde niet meer terug." 

Twee brandweerwagens, drie politiewagens en een ambulance rukten uit. Uiteindelijk gingen twee brandweermannen met een rubberbootje het water over om de jongen te redden. ,,Het is heel ondiep, het water kwam tot het bovenbeen van de mannen. Ingepakt in een foliedeken is de jongen teruggehaald en in de ambulance kreeg hij gelijk warme dekens om zich heen. Dat was een heel verschrikt jongetje", haalt Winkel het beeld weer voor ogen. 

Buurman Bennie Teunissen hoorde van omstanders dat de jongen met drie vrienden het ijs aan het proberen was. ,,Ik heb het zelf niet zien gebeuren. Toen ik thuiskwam, was de brandweer al in de weer. Er stonden vier fietsen op de stoep hier. Later bleef er nog eentje achter."

Zutphen