Volledig scherm
De brand in de aanhangwagen in Eerbeek is vermoedelijk ontstaan door broei in de poetsdoeken. © Brandweer Eerbeek

Brandweer rukt uit voor brand door broei in poetsdoeken in Eerbeek

In een aanhangwagen bij een schuur in Eerbeek heeft woensdagochtend korte tijd een brand gewoed. De brandweer kon de brand snel blussen en voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen schuur. De brand is vermoedelijk ontstaan door broei in poetsdoeken met olie. 

De poetsdoeken waren door de eigenaar na het oliën van de vloer in de aanhangwagen gelegd. De brandweer vermoedt dat er zoveel warmte is ontstaan dat de poetsdoek in brand is gevlogen. Iets voor 6.00 uur kreeg de brandweer vanochtend een melding over de brand in de aanhanger aan de H.A. Grizellstraat in Eerbeek.

De brandweer adviseert mensen voorzichtig te zijn met klussen. ,,Hierbij is het advies om de doeken goed uit te spoelen met water en buiten uit te hangen om te drogen. Als ze eenmaal droog zijn is er geen gevaar meer op brand.”

  1. Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op
    PREMIUM
    video

    Als het nodig is, gaat wielerheld Theo gauw weer de baan op

    Een zwart gat? Welnee. Het leven van Theo Ankoné gaat gewoon door na het neerzetten van een nieuw werelduurrecord wielrennen op een buitenbaan voor tachtigplussers (30 kilometer en 603 meter). De 85-jarige Warnsvelder geniet intens na van het huzarenstukje dat hij donderdagavond leverde in Geleen. En Turbo Theo waarschuwt zijn mogelijke opvolger alvast: ,,Als iemand anders mijn record dit jaar nog verbetert, krijgen ze in Limburg weer met mij te maken. Dan waag ik onmiddellijk een nieuwe poging.’’

Zutphen