Volledig scherm
De industriehaven in Zutphen zou weer volop benut kunnen worden, is de hoop. © Ronald Hissink

Brede steun onderzoek industriehaven Zutphen

ZUTPHEN - Het is de moeite waard om uit te zoeken of de industriehaven in Zutphen een bloeiend tweede leven kan krijgen. De Zutphense gemeenteraad staat daar unaniem achter.

Dat bleek maandagavond bij politieke behandeling van dit onderwerp. De industriehaven zou voor de Stedendriehoek containers en bulkgoederen moeten gaan verwerken. Een student van de Technische Universiteit in Delft gaat het komend halfjaar in kaart brengen in hoeverre zo'n terminal (overslagpunt) rendabel te maken is. De gemeente Zutphen steekt 5000 euro in de verkenning.

  1. Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk
    video

    Geen hoofdprijs, wel boost voor clubheld uit Harderwijk

    Tiny Heijmans uit Geffen, finalist van het verspreidingsgebied Brabants Dagblad, is op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot winnaar van de Clubhelden van de amateursport 2017. Als vrijwilliger van Nooitgedacht, de voormalige club van Ruud van Nistelrooij, ontving hij 10.000 euro voor zijn club. Harderwijker Goossen Luytjes, als VVOG-vrijwilliger de winnaar van het Stentor-gebied, haalde de top-drie niet maar ging wel met een minicruise naar huis.

Zutphen