Jan Bijvank op een Honda SS50, een van de modellen die in de Remigiuskerk te bewonderen is. ,,De fascinatie voor de brommer is altijd gebleven. Nostalgie, hè. Brommers voeren je terug naar je jeugd, toen je nog onbezonnen in het leven stond.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Bijvank op een Honda SS50, een van de modellen die in de Remigiuskerk te bewonderen is. ,,De fascinatie voor de brommer is altijd gebleven. Nostalgie, hè. Brommers voeren je terug naar je jeugd, toen je nog onbezonnen in het leven stond.’’ © Jan van den Brink

Brommers kijken, het kan letterlijk tijdens een hoogmis in een Steenderense kerk

Wie kent ze nog? Tomos, Puch, Zündapp, Kreidler... Stalen, gemotoriseerde rossen waarop je vroeger als puber de blits maakte. Dat was ooit. De brommers zijn nagenoeg uit het straatbeeld verdwenen. Maar In Steenderen zijn ze op 7 en 8 augustus volop te zien. Tijdens een soort hoogmis in de Remigiuskerk. Brommers kieken in de Karke beleeft dan zijn zesde editie. Met zelfs één model dat officieel nooit uit de fabriek kwam.

 1. ‘Operatie Bourgonjetoren’ begonnen: straks leer je er met een tablet in de hand de Zutphense Hanzehistorie kennen
  PREMIUM
  2

  ‘Operatie Bourgonje­to­ren’ begonnen: straks leer je er met een tablet in de hand de Zutphense Hanzehisto­rie kennen

  Een kaart van de complete Hanzeroute, ruim verlicht. Replica’s van een kogge en misschien een kanon. En een extra verdieping met daarop een maquette van het Zutphen van de 15de eeuw. Het is straks allemaal te zien in de Zutphense Bourgonjetoren. Die toren is van binnen inmiddels compleet gestript en moet eind dit jaar zijn veranderd in een historische belevingsplek: Hanzeaat.
  Zutphen
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.