Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Johannes Rutgers

Brummen gaat de strijd aan met restafval: over vier jaar moet er 37 kilo minder van worden opgehaald

Brummenaren moeten het aantal kilo’s restafval dat zij jaarlijks weggooien flink verminderen. Dat wil de gemeente Brummen. Met nieuw beleid wil zij ervoor zorgen dat over vier jaar 37 kilo minder restafval per persoon wordt opgehaald binnen de gemeentegrenzen. Om die ambitie te halen wil ze een aantal maatregelen nemen, waar zo’n 3 ton voor vrijgemaakt moet worden. 

1 reactie

 • Geert Ladan

  3 maanden geleden
  En zo ga je uiteindelijk toch zelf meer betalen door de oplopende vaste kosten. Hierin neemt men niet mee vervuiler betaald. Neem de vaste lasten mee in de kosten per aanbod en je doet het echt eerlijk. Dan beweeg je pas mensen om zelf actief mee te werken. Zo maak je een beloningssysteem ipv de kosten alleen maar op te stuwen.
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Zutphen