Volledig scherm
Een archieffoto van Gerhard Nijenhuis voor zijn huidige tankstation aan de Van Hogendorpstraat in Zutphen. © Archieffoto Cees Baars

Brummen maakt weg vrij voor ‘Tankstation van de Toekomst’

Het college van Brummen heeft zich positief uitgesproken over de verhuizing van het tankstation aan de Van Hogendorpstraat naar de rotonde van de N348 bij de Kwazenboschweg. Initiatiefnemer Gerhard Nijenhuis wil daar het ‘Tankstation van de Toekomst’ creëren.

Burgemeester en wethouders van Brummen hebben besloten een principe-instemming voor het voorstel af te geven. Hiermaa kan Nijenhuis vervolgstappen zetten voor bijvoorbeeld een noodzakelijke bestemmingsplanwijziging. In hetzelfde principebesluit heeft het college opgenomen dat op de oude locatie woningbouw mogelijk moet worden. Het college denkt hierbij aan dertien of veertien appartementen, waarvan de helft uit het midden dure huursegment. 

Bemand tankstation

Een verplaatsing van het tankstation speelt al meerdere jaren. In 2012 diende Nijenhuis voor het eerst een verzoek in voor de verplaatsing van het tankstation. In het nieuwe plan dat de eigenaar indiende gaat het in tegenstelling tot eerdere plannen om een bemand tankstation met aanvullende functies. Naast de gebruikelijke extra functies zoals een winkeltje en een wasstraat met roll-over zet Nijenhuis ook in op de verkoop van streekproducten en de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Bij het nieuwe tankstation worden onder meer laadpalen geplaatst voor elektrische auto's. LPG wordt niet in het productenpakket opgenomen. In eerdere plannen zou dit nog wel worden aangeboden.

Zutphen