Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Pim Ras Fotografie

Brummen sluit windmolens voorlopig uit: ‘Past niet in het landschap’

De komende jaren komen er geen windmolens op Brummens grondgebied. Ook het laatst overgebleven zoekgebied, in Cortenoever, blijkt niet geschikt voor windturbines vanwege de aanwezigheid van historische landgoederen in de buurt.

6 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat de centrale overheid maar moet beslissen,iedere gemeente heeft zo zijn eigen logische of onlogische bezwaren,feit blijft dat die molens er moeten komen,rechtsom of linksom,liever molens dan diesel gestookte centrales,waar hebben we het over,ik heb ook liever geen weg in mijn buurt?
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat er een energie beleid moet komen,landelijk,er zijn talloze initiatieven en misschien is het goed dat te bundelen
 • Wilfred Vruggink

  1 maand geleden
  Klimaatdrammers? Lekker makkelijk als tegenstander de kop in het zand steken en niet met oplossingen komen. Maar wel schelden op mensen die niet uit eigenbelang denken maar wel voor de toekomst van hun kinderen. Die figuren hieronder met hun leugens dat de doelen al gehaald zijn. Lees de.feiten en niet de FB onzin. En 10 ha extra zonnevelden? Je hebt al 23.ha nodig om 1 windmolen te vervangen. Lekker asociaal van Brummen om niets te doen tegen de klimaatrampen..
 • Sjaak Harlemans

  1 maand geleden
  De enige juiste beslissing van Brummen. En nu hopen dat die klimaatdrammers van ijsselwind Zutphen het licht nog gaan zien.
 • Rein Hazelaar

  1 maand geleden
  In 2020 hebben we de doelstelling van het klimaatakkoord al ruimschoots gehaald, dus als we dat blijven hanteren zijn windmolens en grote zonnevelden overbodig.

Zutphen