Volledig scherm
foto ANP

Budget voor plan vrije scholen

ZUTPHEN - De stichting voor vrije scholen in Zutphen (VSNON) krijgt groen licht van het Zutphens college van B en W om 2,6 miljoen euro, die eerder beschikbaar was gesteld voor uitbreiding voor het voortgezet onderwijs, anders te besteden.

Dat hebben burgemeester en wethouders deze week besloten.

Het geld wil het stichtingsbestuur onder meer gebruiken om het aantal basisschoollocaties terug te dringen van drie naar twee. De IJssel aan de Henri Dunantweg en De Zwaan aan de Valckstraat blijven bestaan; het gebouw van De Berkel aan de Weerdslag wordt in de toekomst gebruikt voor onderwijs aan bovenbouwleerlingen.

Om dit mogelijk te kunnen maken, verzocht VSNON de gemeente om het budget dat eerder was toegekend voor uitbreiding van het voortgezet onderwijs hiervoor te mogen aanwenden. De penibele financiële situatie van VSNON en een dalend leerlingaantal waren hiervoor de voornaamste aanleiding.

Ook werd om een huurvergoeding gevraagd voor de huisvesting van de ongeveer driehonderd bovenbouwleerlingen in het gebouw aan de Isendoornstraat (kosten 1 ton per jaar) totdat clustering van het voortgezet onderwijs aan de Weerdslag heeft plaatsgevonden. Het college wil hier niet aan meewerken.

Zutphen