Buren in badjas helpen brandweer bij blussen camperbrand in Zutphen

videoBewoners rond de Noorderhavenstraat in Zutphen stonden vrijdagmorgen rond 04.15 uur in badjas brandslangen uit te rollen. Op een nabijgelegen parkeerterrein was namelijk een oude camper in brand gevlogen met daarin een gasfles die zorgde voor metershoge vlammen.

 De brand was zo hevig dat wakker geschrokken omwonenden twee auto’s verplaatsten en met man en macht de toegesnelde brandweer hielpen met het uitrollen van slangen.

Gevel appartementen

Vanwege de hevigheid van het vuur kon niet worden voorkomen dat een bestelbus naast de camper ook in brand vloog. Omdat de twee voertuigen dicht tegen de gevel van het appartementencomplex stonden, had de brandweer de handen vol aan de bestrijding van het vuur.

Buurtbewoners, sommigen in badjas, hielpen met het uitrollen van brandslangen naar een brandkraan in de naastgelegen straat. Na ongeveer drie kwartier was de brand geblust.

Mogelijk brandstichting 

De camper is volledig uitgebrand en ook de bestelbus is fors beschadigd geraakt, omdat de laadruimte en lading in brand vlogen. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen pand.

De oorzaak staat nog niet vast, de politie sluit brandstichting echter niet uit. In de loop van de ochtend wordt er verder onderzoek gedaan.

Volledig scherm
De uitgebrande camper veroorzaakte grote schade aan een bestelbus. © News United / Rens Hulman
 1. Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartkloppingen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’
  PREMIUM
  video

  Zutphense Manuela krijgt bibbers en hartklop­pin­gen van cello van 30.000 euro: ‘Ik móét ‘m hebben’

  Boem! Op slag verliefd. Dat werd de Zutphense celliste Manuela Verbeek toen ze bij vioolbouwer Michael van Berkum twee maanden geleden een circa 260 jaar oude Franse cello zag staan. Ze mocht 'm even bespelen en kreeg ‘de bibbers en hartkloppingen’. Manuela wil de cello koste wat kost hebben. Probleempje: hij kost 30.000 euro. En dat heeft ze niet. Manuela houdt een crowdfundingconcert om de cello te bemachtigen.
 2. Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriendelijkheid is voorbij’
  PREMIUM

  Boeren in Oost-Nederland bereiden zich opnieuw voor op acties: ‘De tijd van praten en vriende­lijk­heid is voorbij’

  In diverse chatgroepen van de Farmers Defence Force (FDF) neemt de oorlogstaal en actiebereidheid toe. Maandagavond zal de meest radicale boerengroepering koppen tellen voor een gecoördineerde actie om de voedselvoorziening een week voor kerst in Nederland plat te leggen. ,,We kunnen niet anders’’, zegt veehouder Willeam Schoonhoven (41) uit Beemte-Broekland.

Zutphen