Burgemeester Annemieke Vermeulen (rechts) tijdens de nieuwjaarsreceptie in Zutphen van drie jaar geleden. Links rapper Pjotr. Als het aan Vermeulen ligt treedt hij ook op tijdens de Zomerontmoeting, een zomerfestival in plaats van de nieuwjaarsreceptie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Annemieke Vermeulen (rechts) tijdens de nieuwjaarsreceptie in Zutphen van drie jaar geleden. Links rapper Pjotr. Als het aan Vermeulen ligt treedt hij ook op tijdens de Zomerontmoeting, een zomerfestival in plaats van de nieuwjaarsreceptie. © Archieffoto Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Burgemeester Zutphen wil ‘nieuwjaarsreceptie voor bobo’s’ inruilen voor laagdrempelig zomerfestival

Geen toost met warme kleding aan op het stadhuis of in een theaterzaal, maar een heus festival in zomerkleding in de buitenlucht. Burgemeester Annemieke Vermeulen schrapt de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in Zutphen en komt met een laagdrempelig alternatief. ,,Het wordt geen bobofestival.’’

3 reacties

 • Willem Post

  2 weken geleden
  Ach ja geld zat in Zutphen.
 • k vegter

  2 weken geleden
  Leuk idee!
 • M.C. Fels

  2 weken geleden
  Slaat nergens op. Er zijn al festivals zat. Met bijbehorende overlast voor stadsbewoners. Als de nieuwjaarsborrel kennelijk overbodig is, schaf hem dan gewoon af.
 1. Deze straat is al jaren vernoemd naar een plaats die niet bestaat: ‘Mensen kwamen foto's maken’
  PREMIUM
  5

  Deze straat is al jaren vernoemd naar een plaats die niet bestaat: ‘Mensen kwamen foto's maken’

  In Klarenbeek woont een groepje mensen al jarenlang aan een weg die is vernoemd naar een plaats die niet bestaat. Ter hoogte van restaurant De Kar, bijna in de zuidwestelijke uithoek van de gemeente Voorst, staat een paal in de berm. Daaraan is een straatnaambordje bevestigd met het opschrift ‘Zuthpenseweg’. Zuthpen? Waar leg dat dan? En wie verhaspelde de naam en wordt dat ooit hersteld?

Zutphen