Bewoners van het Zutphense stadsdeel De Hoven vinden dat het voetpad van de Oude IJsselbrug te slecht verlicht is. Burgerbelang Zutphen Warnsveld wil dat het college van B&W daar iets aan gaat doen.
Volledig scherm
Bewoners van het Zutphense stadsdeel De Hoven vinden dat het voetpad van de Oude IJsselbrug te slecht verlicht is. Burgerbelang Zutphen Warnsveld wil dat het college van B&W daar iets aan gaat doen. © Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Burgerbelang wil helderheid over verlichting voetpad

De lokale politieke partij Burgerbelang Zutphen Warnsveld wil dat het college van B & W iets doet aan de slechte verlichting van het voetpad op de Oude IJsselbrug (het gedeelte tussen spoorbrug en verkeersbrug).

Burgerbelang en de andere Zutphense fracties plus het college kregen daarover op 21 december een brief van Wijkraad De Hoven. De wijkraad geeft daarin aan dat de verlichting onvoldoende is en dat de bewoners zich daardoor onveilig voelen. Ook de afwatering van het voetpad zou niet goed functioneren, waardoor er veel water blijft staan.

Klachtenuur

Burgerbelang heeft enkele vragen neergelegd bij het college, waarop zij antwoord wil. De partij wil onder andere weten of de problemen binnen de aanwezige budgetten zijn te verhelpen en wanneer de problemen worden aangepakt.  Ook pleit Burgerbelang voor een periodiek 'klachtenuurtje' (eenmaal per kwartaal of halfjaar), waar wijk- of dorpsraden met hun problemen bij het college of een wethouder terecht kunnen.

Zutphen