Volledig scherm
PREMIUM
Vertrekkende fluisterboot met op de achtergrond de Berkelpoort in Zutphen. © Foto Freddy Schinkel

Burgerinitiatief voor betere Berkel in Zutphen

De Berkel in het centrum van Zutphen is te veel weggestopt en zou inclusief de directe omgeving opnieuw ingericht moeten worden. Dat vindt een groep omwonenden, die daarom is gestart met het burgerinitiatief Berkel in de Stad (BIDS). 

Er moet wat de Zutphense binnenstadsbewoners betreft een concreet plan voor herinrichting komen dat samen met zoveel mogelijk betrokkenen wordt ontwikkeld en qua inrichting meer samenhang in het versnipperde gebied moet brengen. Zo’n plan zou er al over een half tot driekwart jaar moeten zijn, zodat daarna ook naar politiek draagvlak en financieringsmogelijkheden gekeken kan worden. Het gaat de bewoners om het gebied vanaf Overwelving via Molengracht en Berkelkade naar de buurt rond de Kattenhavestraat.

  1. Be Quick Zutphen: grondig onderzoek vechtpartij waarbij speler bewusteloos werd geslagen

    Be Quick Zutphen: grondig onderzoek vechtpar­tij waarbij speler bewuste­loos werd geslagen

    Voetbalclub Be Quick Zutphen gaat de vechtpartij tijdens de uit de hand gelopen wedstrijd tegen Wolfersveen onderzoeken. De club stelt dat zondag ‘over en weer is geslagen’. Daarbij is een speler van de Achterhoekse club bewusteloos geslagen, waarna hij minutenlang roerloos op de grond lag. ,,We betreuren het incident en gaan de knokpartij onderzoeken", reageert Be Quick-voorzitter Jeroen Bloemenkamp.

Zutphen