Volledig scherm
Archieffoto ANP/Vincent Jannink

Burgeroffensief tegen goederentrein

DIEREN - Stichting Spoorhinder lanceert een burgerinitiatief tegen de extreme toename van goederentreinen op de IJssellijn door Gelderland en Overijssel.

De bedoeling is de Tweede Kamer te dwingen het besluit te heroverwegen. Daarvoor zijn minimaal 40.000 handtekeningen nodig.

De actie komt uit de koker van Arnoud Scheltema, voorheen voorzitter van de actiegroep Rona en nu initiatiefnemer van Stichting Spoorhinder, die nog in oprichting is overigens. Volgens Scheltema baseert de minister de keuze voor de IJssellijn op verkeerde informatie.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Omstreden kruispunt in Zutphen wordt aangepast
    PREMIUM

    Omstreden kruispunt in Zutphen wordt aangepast

    De gemeente Zutphen gaat alsnog het kruispunt van de Deventerweg met de Van der Capellenlaan aanpassen. Samen met omwonenden en verkeersdeskundigen wordt momenteel nagedacht over maatregelen. Het doel daarvan is vooral om rechtdoor rijden tussen Industrieweg en Van der Capellenlaan te voorkomen en zo de verkeersveiligheid te verbeteren. Wethouder Harry Matser hoopt dat het overleg na de zomer kan worden afgerond, waarna het plan voor de aanpassingen aan college en gemeenteraad wordt voorgelegd.

Zutphen