Cello van 30 mille bijna van Zutphense Manuela: ‘Ik kan het bijna niet geloven’

De Zutphense Manuela Verbeek raakte onlangs stapelverliefd op een Franse cello van 260 jaar oud. Vraagprijs: 30.000 euro. Het leek een utopische droom, die zondag dichtbij realiteit kwam.

Ietwat zenuwachtig en onwennig begon Manuela Verbeek (41) zondagmiddag aan haar ‘crowdfundingsconcerten’ in Dat Bolwerck in Zutphen. ,,Dit is hem. De cello en ik gaan jullie vandaag proberen te verleiden.’’ Zou het haar lukken om het vuur van haar ultieme droom over te brengen op het publiek om op die manier genoeg geld in te zamelen voor de aanschaf van haar grote liefde: 'een Franse heer van 260 jaar oud’?

  1. Urolift voor prostaatpatiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbiken’
    PREMIUM

    Urolift voor prostaatpa­tiënt uit Apeldoorn geschenk uit de hemel: ‘Ik kan weer mountainbi­ken’

    Problemen met plassen, het gevoel de blaas niet te kunnen ledigen? Liefst 40 procent van de mannen boven de vijftig jaar kampt er in min of meerdere mate mee. Voor sommigen biedt het nieuwe zogenoemde UroLift-systeem soelaas, een behandeling die slechts in vier Nederlandse ziekenhuizen mogelijk is, waaronder Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn en Zutphen. Voor Apeldoorner Henry van der Zande (53) een geschenk uit de hemel. ,,Ik kan mijn sportieve passie, mountainbiken, nu weer oppakken.’’

Zutphen