Volledig scherm
Ambulancepersoneel waagt een tevergeefse poging om het slachtoffer te redden. © GinoPress

Chauffeur (22) uit Vaassen moet voorkomen voor dodelijk ‘containerongeluk’ in Zutphen

De 22-jarige chauffeur uit Vaassen die in Zutphen een zeecontainer plaatste waar op donderdag 25 januari 2018  Carla Roelink (73) met haar scooter tegenop botste, moet zich komende dinsdag verantwoorden voor de rechter. Bij het ongeluk aan de Bronsbergen kwam de Zutphense om het leven.

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland vindt dat de chauffeur ‘zeer, althans aanmerkelijk onvoorzichtig, onoplettend en/of onachtzaam’ is geweest. De container stond deels op de fietsstrook. De man heeft onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen toen hij de container daar heeft neergezet, stelt het OM. Roelink reed in het donker tegen de container, die was neergezet om de stormschade op te ruimen, aan.

Dubbel gevoel

Voor de broer van het slachtoffer, Willy Delsink, komt het bericht over de vervolging erg laat. ,,Het ongeluk is al meer dan een jaar geleden", zegt hij. Volgens OM-woordvoerder Hans-Robert Scheperkeuter is het er bij deze zaak echter niet anders aan toegegaan dan bij andere zaken. Op de vraag of behalve de chauffeur ook het loonbedrijf of de gemeente Zutphen - die de opdracht gaf - vervolgd worden, wil hij nog niet ingaan. ,,Daar doen wij voor de zitting geen uitspraken over.”

Delsink heeft dubbele gevoelens bij de rechtszaak. ,,Aan de ene kant heeft hij misschien een fout gemaakt door nauwelijks veiligheidsmaatregelen te treffen, maar aan de andere kant had hij natuurlijk nooit de bedoeling om zoiets te veroorzaken.” Eerder omschreef hij zijn zus als een levenslustige vrouw, die Formule 1-wedstrijden bezocht en reizen maakte. 

Bekijk hier de beelden van kort na het ongeluk:

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
 1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

  Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

  Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.
 2. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
  Jouw regionieuws gemist?

  Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

  De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:
 3. Rechercheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’
  PREMIUM
  video

  Recher­cheur Henrieke (39) raakt gevoelige snaar met haar verhalen: ‘Weet je waar mama nu is?’

  Henrieke Schoonekamp (39) schrijft over de soms inktzwarte schaduwzijde van haar werk als forensisch rechercheur bij de politie in Oost-Nederland. Daarmee raakt ze bij veel mensen een gevoelige snaar. Twintig verhalen zijn nu gebundeld in het boekje Ontsporen, voorlopig alleen voor intern gebruik. ,,De verhalen gaan over wie ik was en wat ik het liefste deed en weer zou doen. Dat is best pijnlijk.’’

Zutphen