Kunstzinnige weergave van de heldendaad die dr. Van Bork verrichtte in april 1945, toen hij met een witte vlag door de linies in Warnsveld en Leesten trok om de Canadezen te wijzen op een vergissing.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstzinnige weergave van de heldendaad die dr. Van Bork verrichtte in april 1945, toen hij met een witte vlag door de linies in Warnsveld en Leesten trok om de Canadezen te wijzen op een vergissing. © Arie Nijenhuis/Museum Groot Graffel

Comité wil oorlogsheld Van Bork eren met straatnaam in Leesten

In de Zutphense wijk Leesten moet alsnog een straat vernoemd worden naar dokter Paul van Bork. Daarvoor strijdt het Comité Herdenkingen Tweede Wereldoorlog Warnsveld. Van Bork voorkwam in april 1945 met een heldenactie dat de Canadezen het toenmalige ‘krankzinnigengesticht’ Groot Graffel aan puin schoten.

 1. Tweesterrenchef Roy Eijkelkamp zal Vordense roots nooit verloochenen: ‘Ik ga nog vaak bijkletsen in De Rotonde’
  PREMIUM

  Tweester­ren­chef Roy Eijkelkamp zal Vordense roots nooit verlooche­nen: ‘Ik ga nog vaak bijkletsen in De Rotonde’

  Roy Eijkelkamp werd exact tien jaar geleden wereldkampioen koken. De destijds 23-jarige Vordenaar won in Luxemburg met de Nederlandse jeugdploeg de Culinary World Cup. Daarna ging het hard met Roy, die inmiddels de jongste tweesterren-kok van Nederland is. Hij kookt op topniveau in het gerenommeerde restaurant De Bokkedoorns in Overveen, tussen Haarlem en het sjieke Bloemendaal. Maar hij blijft zijn eenvoudige Vordense roots altijd trouw.
 1. René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen
  Play

  René werd voor zijn huis in Balkbrug in elkaar geslagen

 2. Wilde achtervolging in Zwolle eindigt bij Kamperlijntje
  Play

  Wilde achtervol­ging in Zwolle eindigt bij Kamperlijn­tje

Zutphen