Commotie over waarschuwingsborden bij kunstwerk in Vorden dat bedoeld is om te beklimmen

Met videoHet kunstwerk Bilders Folly langs de Baakse Beek in Vorden is veelzijdig. Liefhebbers kunnen er naar kijken, op zitten en zelfs op klimmen. Maar er staan sinds kort bordjes die aangeven dat betreding op eigen risico is. Volgens kunstliefhebber Norma de Goederen wordt daarmee de suggestie gewekt dat Bilders Folly verboden terrein is.  ,,Wat er hier gevaarlijk is, dat weet ik echt niet.”

12 reacties

 • D. Denker

  1 maand geleden
  Zeuren om het zeuren, plaatsvervangende verontwaardiging en stemmingmakerij voortkomend uit komkommertijd en verveling.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  Bedoeld om meer toeristen te lokken, is dit speelplein bij de bijna drooggevallen Beek neergezet. Met een knipoog naar Bilders. En van de aansprakelijkheidsverzekering van de Gemeente moet er een aanwijzing bij, zelfs in viervoud. Ambtenaar Annevelink omschreef het als een kunstzinnig bouwwerk, in de openbare ruimte, te betreden buiten verantwoordelijkheid van de Gemeente.
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ T Doornbos, fijn dat ik in een behoefte voorzie en bij u kennelijk iets trigger. Ik streef ernaar inhoudelijker reacties te plaatsen dan deze van u. Dat heet discussiëren. En ja, de man onder wiens (absolute gebrek aan) leiding dit land in deze desolate omstandigheden is komen te verkeren heet inderdaad Mark Rutte.
 • Erik Biesemaat

  1 maand geleden
  @ Auke de Jager, kunst is aan veel aanhang van boeren ook niet besteed. Zeker als je niet onmiddellijk kunt zien dat het een koe voorstelt.
 • T Doornbos

  1 maand geleden
  Gezien zijn vele reacties, denk ik dat lezers/schrijvers als Biesemaat de eerste zijn die reageren als er wél iets gebeurt … krijgt Rutte weer de schuld 🤔
 1. Dit dragen ‘onze’ Kamerleden tijdens Prinsjesdag: ‘Mijn zoon adviseerde een boerenoverall’
  PREMIUM
  met foto's
  12

  Dit dragen ‘onze’ Kamerleden tijdens Prinsjes­dag: ‘Mijn zoon adviseerde een boerenover­all’

  Sober en ingetogen. Nu Nederland de broekriem aantrekt, lijkt dat de toon van ‘onze’ regionale parlementsleden op de jaarlijkse ‘modeshow’ van Prinsjesdag. Hilde Palland (CDA) grijpt in haar outfit zelfs terug naar de Moderne Devotie: een beweging die zich keerde tegen geldverspilling. Caroline van der Plas gaat voor een statement met de boerenzakdoek.