Volledig scherm
Andres Rodriguez. © Dennis van der Toorn Vrijthoff

Crowdfundactie voor familie in coma geslagen Andres Rodriguez

Glenda Veenstra (31) uit Zutphen hoopt met een crowdfundactie genoeg geld in te zamelen voor vliegtickets voor de oma en tante van Andres Rodriguez (26), die een week geleden in coma werd geslagen in zijn woonplaats Warnsveld.

Glenda is een goede vriendin van Andres en organisator van de stille tocht die vrijdagavond plaatsvond in Warnsveld. De Zutphense hoopt met haar actie 2500 euro op te halen. ,,In de nacht van 08-07-2017 is onze vrolijke vriend Andres door twee mannen aangevallen en in coma geslagen. Tot groot verdriet van familie en vrienden is hij hier helaas nog niet uit ontwaakt’’, schrijft ze op de website van de crowdfundactie. 

Dominicaanse Republiek

Andres’ tante en oma wonen in de Dominicaanse Republiek, waar de roots van Andres liggen. Glenda: ,,Zijn oma en tante willen heel graag en zo spoedig mogelijk hierheen komen om Andres en zijn moeder te ondersteunen. Helaas zijn vliegtickets heel erg duur en is het gewoonweg niet mogelijk voor de familie om dit te bekostigen.’’ Ze hoopt dat er via de speciale crowdfundsite voldoende geld binnenkomt voor in elk geval vliegtickets.

Hersenletsel

Rodriguez werd op een week geleden door nog twee onbekende mannen aangevallen. Hij liep daarbij volgens de politie ernstig hersenletsel op. De jonge Warnsvelder wordt sindsdien in het ziekenhuis in Zwolle in coma gehouden.

Daders

De politie is nog altijd op zoek naar de daders. Er zijn enkele aanknopingspunten, laat de politie in Zutphen weten. Het onderzoek zou gebaat zijn bij mensen die officiële verklaringen willen afleggen, laat de politie weten. Tot nu toe zijn er nog geen verdachten opgepakt.

Zutphen