Veel dakpannen lagen al kapot in de container. (Foto ter illustratie, niet ter plekke gemaakt)
Volledig scherm
PREMIUM
Veel dakpannen lagen al kapot in de container. (Foto ter illustratie, niet ter plekke gemaakt) © gratis

‘Dan zit je met een niet geïsoleerd dak voor ruim €30.000 en restschade door lekkage’

@ingezondenLinde Tornabene doet in een open brief haar beklag over de manier waarop de gemeente Zutphen reageert op een verbouwing van het dak.

3 reacties

 • E. Scholten

  1 dag geleden
  De ambtenaren zijn wel star, maar het probleem is het gevolg van de verkeerde inschatting van de aannemer. De aannemer, hij is de vakman, hoort gewoon te weten dat bij een beschermt stadsgezicht er meer regels gelden. Als de inschatting van de aannemer, dat er zonder vergunning gewerkt kon worden, is vastgelegd. Kan hij zeker voor een deel van de schade aansprakelijk worden gesteld.
 • Eric Moll

  7 dagen geleden
  Voor de zoveelste keer bewijzen ambtenaren dat meedenken en handelen in de geest van wat de burger graag wil ZONDER ook maar een geintje overlast te veroorzaken in Zutphen soms ver te zoeken is. Het dienstbaar zijn aan de burger -de taak van een ambtenaar- komt pas aan bod als aan 'voorschriften' en 'regels' is voldaan. Die te checken duurt maanden en indien dat wachten schade veroorzaakt kan je dat nergens claimen, omdat ambtenaren niet aangeklaagd kunnen worden. Tel uit je verlies.
 • rob jansen

  1 week geleden
  Ambtenaren bijven ambtenaren. Regels belangrijker dan logica. Jammer, ze leren het nooit.
 1. Verdacht patsergedrag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaamheid in plaats van achterdocht’
  PREMIUM
  2

  Verdacht patserge­drag of louche sponsor? Zutphen opent meldpunt: ‘Waakzaam­heid in plaats van achter­docht’

  Een winkel waar nooit iemand komt, maar waarvan de eigenaar wel in een dure auto rijdt? Een nieuwe sponsor bij de voetbalvereniging die met geld smijt? Het kan duiden op criminele activiteiten. Om inwoners van Zutphen een laagdrempelige mogelijkheid te geven dergelijke signalen door te geven, is het Meldpunt Ondermijning geopend. ,,Zie je iets wat je niet vertrouwt? Meld het’’, zegt burgemeester Annemiek Vermeulen.