Gordon Groothedde (52). De Zutphenaar haalt keer op keer grote Nederlandse artiesten naar zijn stad om nummers en albums te produceren.
Volledig scherm
PREMIUM
Gordon Groothedde (52). De Zutphenaar haalt keer op keer grote Nederlandse artiesten naar zijn stad om nummers en albums te produceren. © Jeroen Jazet

Dankzij deze Zutphenaar lopen Miss Montreal, Nick&Simon en Marco Borsato in hartje Zutphen

videoTerwijl je aan het shoppen bent of een terrasje pakt, een bekende zanger of zangeres tegen het lijf lopen. Het kan je in Zutphen zomaar overkomen. Gordon Groothedde (52) produceert al tientallen jaren muziek voor de grootste Nederlandse artiesten. Met zijn nieuwe studio in Zutphen laat hij ze stuk voor stuk overkomen naar zijn geboortestad. Zoals nu, met de nieuwe kersthit van Miss Montreal: ‘Angels in the Sky’. 

 1. Windturbines bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden
  PREMIUM
  met VIDEO
  16

  Windturbi­nes bij Lochem met 280 meter hoger, denktank opgericht voor omwonenden

  Het voornemen om drie windturbines in het buitengebied van Lochem te bouwen, ten oosten van het dorpje Exel, neemt concretere vormen aan. Onlangs bleek dat ontwikkelaar Pure Energie uit Enschede een Duitse concurrent heeft afgetroefd door overeenkomsten te sluiten met grondeigenaren in het gebied. Een haalbaarheidsonderzoek is de volgende stap. De windmolens worden hoger dan eerder werd verondersteld.