Lucy (rechts) en René Grifhorst twijfelden over hun vaccinatie, maar namen hem wel. De booster laten ze wel aan zich voorbijgaan. ,,Daar houdt het wel een beetje op hoor.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lucy (rechts) en René Grifhorst twijfelden over hun vaccinatie, maar namen hem wel. De booster laten ze wel aan zich voorbijgaan. ,,Daar houdt het wel een beetje op hoor.” © Arjan Gotink

De boosterweigeraars als de nieuwe antivaxers? ‘We blijven niet aan de gang’

De boostercampagne is goed op stoom aan het komen. Toch twijfelt een groep mensen over het nut van een derde vaccinatie, met het oog op nóg meer prikrondes. Voor het kunnen heropenen van de samenleving is de boosterprik van groot belang, maar waarover twijfelen ze?

44 reacties

 • Willy Wiener

  1 jaar geleden
  Rob bosch als je die eerste maaltijd nou had laten staan, zou je nu niet afhankelijk zijn gemaakt van maaltijden.
 • Stephan Edelijn

  1 jaar geleden
  Tom, wat je doet is in de toekomst kijken. Onze beleidsmakers hebben eind vorig jaar te laat de keuze gemaakt om te boosteren. Ze hadden toen geen zicht op de ontwikkelingen nu in januari; de wellicht milde omnikron variant. Boosteren is nodig om de zorg te ontlasten. Ik zie ook liever een jaarlijkse Corona-griepprik bedoeld voor de fysiek zwakkeren. Corona is nu als fik in een kurk droog bos. Alles lostrekken om te kunnen blussen. Dat is wat er gaande is in de zorg (!)
 • rob bosch

  1 jaar geleden
  Na mijn eerste en tweede maaltijd krijg ik op den duur weer honger. Dit toont duidelijk aan dat eten niet helpt tegen honger. Daarom stop ik nu voorgoed met eten.
 • Jan Willemsen

  1 jaar geleden
  Niet gevaccineerd, tot ziens op de IC. Wie betaalt de rekening
 • T. Klok

  1 jaar geleden
  Beste Bertus H, ik ben bekend met de rhetoriek, dank voor de herinnering daaraan. Ik zet er alleen vraagtekens bij of die omikron variant wel zo'n druk op de zorg legt? Omikron schijnt vrij ongevaarlijk te zijn en nu er recordaantallen mensen mee besmet worden neemt de druk op de zorg niet toe. Daarnaast is het de vraag of die booster wel helpt en hoe lang. En de belangrijkste vraag blijft wat de bijwerkingen zijn van al die prikken en of er een relatie is met de massale oversterfte momenteel?
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.