Lucy (rechts) en René Grifhorst twijfelden over hun vaccinatie, maar namen hem wel. De booster laten ze wel aan zich voorbijgaan. ,,Daar houdt het wel een beetje op hoor.”
Volledig scherm
PREMIUM
Lucy (rechts) en René Grifhorst twijfelden over hun vaccinatie, maar namen hem wel. De booster laten ze wel aan zich voorbijgaan. ,,Daar houdt het wel een beetje op hoor.” © Arjan Gotink

De boosterweigeraars als de nieuwe antivaxers? ‘We blijven niet aan de gang’

De boostercampagne is goed op stoom aan het komen. Toch twijfelt een groep mensen over het nut van een derde vaccinatie, met het oog op nóg meer prikrondes. Voor het kunnen heropenen van de samenleving is de boosterprik van groot belang, maar waarover twijfelen ze?

46 reacties

 • Willy Wiener

  4 maanden geleden
  Rob bosch als je die eerste maaltijd nou had laten staan, zou je nu niet afhankelijk zijn gemaakt van maaltijden.
 • Stephan Edelijn

  4 maanden geleden
  Tom, wat je doet is in de toekomst kijken. Onze beleidsmakers hebben eind vorig jaar te laat de keuze gemaakt om te boosteren. Ze hadden toen geen zicht op de ontwikkelingen nu in januari; de wellicht milde omnikron variant. Boosteren is nodig om de zorg te ontlasten. Ik zie ook liever een jaarlijkse Corona-griepprik bedoeld voor de fysiek zwakkeren. Corona is nu als fik in een kurk droog bos. Alles lostrekken om te kunnen blussen. Dat is wat er gaande is in de zorg (!)
 • rob bosch

  4 maanden geleden
  Na mijn eerste en tweede maaltijd krijg ik op den duur weer honger. Dit toont duidelijk aan dat eten niet helpt tegen honger. Daarom stop ik nu voorgoed met eten.
 • Jan Willemsen

  4 maanden geleden
  Niet gevaccineerd, tot ziens op de IC. Wie betaalt de rekening
 • T. Klok

  4 maanden geleden
  Beste Bertus H, ik ben bekend met de rhetoriek, dank voor de herinnering daaraan. Ik zet er alleen vraagtekens bij of die omikron variant wel zo'n druk op de zorg legt? Omikron schijnt vrij ongevaarlijk te zijn en nu er recordaantallen mensen mee besmet worden neemt de druk op de zorg niet toe. Daarnaast is het de vraag of die booster wel helpt en hoe lang. En de belangrijkste vraag blijft wat de bijwerkingen zijn van al die prikken en of er een relatie is met de massale oversterfte momenteel?
 1. Streep door avondvierdaagse Zutphen, organisatie richt pijlen op 2023: ‘De onzekerheid was te groot’
  PREMIUM

  Streep door avondvier­daag­se Zutphen, organisa­tie richt pijlen op 2023: ‘De onzeker­heid was te groot’

  Een avondvierdaagse voor iedereen, niet alleen gefocust op scholieren. Met dat doel begon de organisatie van het Zutphense wandelevenement - A4D Zutphen - in september vorig jaar vol goede moed aan haar klus. Die wordt niet dit jaar geklaard. De organisatie durfde het niet aan om nu - van 30 mei tot en met 2 juni - een avondvierdaagse nieuwe stijl in de steigers te zetten.

Zutphen