Pier Eringa, voormalig topman van ProRail, is vorige maand begonnen als bestuurder van Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Volgens hem is het voorgenomen besluit tot afschaling van het ziekenhuis in Zutphen noodzakelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Pier Eringa, voormalig topman van ProRail, is vorige maand begonnen als bestuurder van Gelre ziekenhuizen in Zutphen. Volgens hem is het voorgenomen besluit tot afschaling van het ziekenhuis in Zutphen noodzakelijk. © Arjan Gotink

De pijn in ziekenhuis Zutphen is onvermijdelijk, zegt Pier Eringa: ‘We kunnen het niet langer betalen’

interviewHet ziekenhuis in Zutphen is alsnog kind van de rekening. Zeven maanden nadat de raad van bestuur van Gelre ziekenhuizen al het personeel informeerde over het besluit tot behoud van onder andere acute zorg en de kraamafdeling in Zutphen, gaat nu toch het mes in de organisatie. Pier Eringa, net drie weken bestuursvoorzitter, zegt dat er geen andere optie meer is.

32 reacties

 • E. Lentekind- De Jong

  2 maanden geleden
  @ Frank Jansen: helemaal eens.
 • Jan Willemsen

  2 maanden geleden
  Stop pier, blijf van mijn Zutphen af
 • Theo Boutens

  2 maanden geleden
  Tja, als Apeldoorner Pier Eringa een keuze maakt uit Gelre Apeldoorn of Gelre Zutphen …… heel snel duidelijk !
 • M Velde

  2 maanden geleden
  Pier moet het financiële plaatje weer rond te krijgen en doet dat op zijn eigen wijze. Zutphenaren blijven zitten met de gevolgen van de door het grootkapitaal bedachte en door Pier uit te voeren oplossing. In plaats van te strijden Pier, voor ons fijne kleine ziekenhuis. We willen niet dat jij dat komt uitkleden in opdracht van banken en verzekeraars. Sta op Pier en zeg de beleidsmakers dat dit niet kan. En de rest van de RvB die dit heeft laten gebeuren blijft intussen zitten, walgelijk!
 • Jacob de Leeuw

  2 maanden geleden
  Daar is hij weer, Pier Eringa, zo gauw als hij ten tonele verschijnt, is er weinig hoop meer. Deze superzakkenvuller denkt alleen aan hemzelf met nog een aantal anderen binnen het zakkenvuller vrienenclubje