Aan het begin van de IJsselkade staat een podium. Als het aan de meiden achter de Black Lives Matter-demonstratie in Zutphen lag zouden sprekers vanaf hier de demonstranten toespreken.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan het begin van de IJsselkade staat een podium. Als het aan de meiden achter de Black Lives Matter-demonstratie in Zutphen lag zouden sprekers vanaf hier de demonstranten toespreken. © Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Demonstranten tegen racisme in Zutphen moeten toch weg van de IJsselkade

De zestien meiden achter de Black Lives Matter-demonstratie in Zutphen moeten hun protest tegen racisme verplaatsen naar de parkeerplaats achter de Hanzehal. Op de IJsselkade is het volgens de gemeente en politie niet mogelijk de coronarichtlijnen te handhaven met de honderden demonstranten die er worden verwacht.

  1. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
    PREMIUM

    Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

    De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.

Zutphen