Volledig scherm
PREMIUM
Het kruispunt van de Den Elterweg en de Warnsveldseweg/Rijksstraatweg ligt er volledig uit door wegwerkzaamheden om de doorstroming op de provinciale weg te verbeteren. © Ronald Hissink

Den Elterweg bij Zutphen op de kop voor betere doorstroming

Twee maanden omrijden om daarna zonder oponthoud vanuit Zutphen richting de Achterhoek te rijden. De Den Elterweg (N348) in Zutphen ligt er tot vrijdag 9 november uit door werkzaamheden om de doorstroming op de provinciale weg te verbeteren.

Door de werkzaamheden zijn automobilisten genoodzaakt om te rijden over  de rondweg om Warnsveld, om drukte in de Zutphense binnenstad te voorkomen. Een omleiding van vijf kilometer, waardoor het voor Zutphenaren ruim tien minuten langer rijden is naar het ziekenhuis. Tot aan volgende week zijn beide rijbanen afgesloten voor verkeer. De weken erna is de Den Elterweg telkens vanaf slechts één kant bereikbaar.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

Zutphen