Volledig scherm
PREMIUM
Het kruispunt van de Den Elterweg en de Warnsveldseweg/Rijksstraatweg ligt er volledig uit door wegwerkzaamheden om de doorstroming op de provinciale weg te verbeteren. © Ronald Hissink

Den Elterweg bij Zutphen op de kop voor betere doorstroming

Twee maanden omrijden om daarna zonder oponthoud vanuit Zutphen richting de Achterhoek te rijden. De Den Elterweg (N348) in Zutphen ligt er tot vrijdag 9 november uit door werkzaamheden om de doorstroming op de provinciale weg te verbeteren.

Door de werkzaamheden zijn automobilisten genoodzaakt om te rijden over  de rondweg om Warnsveld, om drukte in de Zutphense binnenstad te voorkomen. Een omleiding van vijf kilometer, waardoor het voor Zutphenaren ruim tien minuten langer rijden is naar het ziekenhuis. Tot aan volgende week zijn beide rijbanen afgesloten voor verkeer. De weken erna is de Den Elterweg telkens vanaf slechts één kant bereikbaar.

  1. Voorst haalt opgelucht adem: straatverlichting langs Rijksstraatweg doet het (deels) weer
    Update

    Voorst haalt opgelucht adem: straatver­lich­ting langs Rijks­straat­weg doet het (deels) weer

    Inwoners van Voorst maakten zich de afgelopen periode zorgen over de veiligheid op de Rijksstraatweg. Wekenlang werkte de straatverlichting langs een gedeelte van de drukbereden provinciale weg niet. Dit betekende dat ook het zebrapad bij de nieuwe Coop niet verlicht was. De provincie meldde woensdagmiddag dat een aannemer het probleem heeft opgelost en dat de straatverlichting weer zou moeten werken. Maar dat bleek niet overal het geval.

Zutphen