Volledig scherm
Zutphen - Den Elterweg © Foto: Jan Houwers

Den Elterweg gedeeltelijk afgesloten voor werkzaamheden

Een gedeelte van de Den Elterweg (N348) in Zutphen wordt afgesloten voor wegwerkzaamheden. Het gaat om het stuk weg vanaf het Gelreziekenhuis tot de rotonde bij de Pollaan. Het asfalt wordt vervangen en de provincie Gelderland maakt aanpassingen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Tijdens de werkzaamheden wordt de N348 een aantal keren voor meerdere weken afgesloten. Op het kruispunt van de Den Elterweg en de Kleine Omlegging zullen de twee rijstroken die daar samen komen worden verlengd en verlegd. Ook worden de verkeerslichten opnieuw afgesteld, zodat het verkeer tijdens de spits beter kan doorrijden. Het fietspad aan de kant van Warnsveld wordt verlegd, zodat er meer ruimte komt tussen de weg en het fietspad. Dat moet de veiligheid in het verkeer ten goede komen.

In de tussentijd kunnen automobilisten omrijden via de N314 rondweg Warnsveld - N346 Kleine Omlegging en omgekeerd. Vanaf 13 augustus zullen de afsluitingen ook langs de weg worden aangegeven. Als alles volgens plan verloopt, zijn de werkzaamheden op 9 november klaar. 

Zutphen