Volledig scherm
De recherche verrichtte onderzoek na het schietincident in Zutphen afgelopen zomer. © Niek Megens

Deventenaar ontkent betrokkenheid bij neerschieten 70-jarige man in Zutphen, maar blijft in de cel

Hij bezweert er niks mee te maken te hebben, maar een 33-jarige Deventenaar blijft in de cel voor een schietpartij in Zutphen afgelopen zomer. Ook een medeverdachte uit Doetinchem blijft in voorarrest in afwachting van de rechtszaak.

Bij een overval op een woning aan de Berkenlaan in Zutphen werd op 8 juli vorig jaar een 70-jarige Zutphenaar neergeschoten. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd, maar overleefde het wel.

Op 12 februari van dit jaar werd de 33-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval en de schietpartij. De Deventenaar beroept zich sinds die tijd op zijn zwijgrecht. Tijdens de pro formazitting in de rechtbank wilde hij maandag alleen kwijt dat hij onschuldig is: ,,Ik heb niets te maken met die overval.’’

Sporen

De advocaat van de man deed een vergeefse poging om zijn cliënt vrij te krijgen. Hij stelde tegenover de rechtbank dat de aangetroffen sporen op een petje en een tas te weinig opleverde om zijn cliënt langer vast te houden. Verder merkte de advocaat op dat zijn cliënt de medeverdachte, een 21-jarige Doetinchemmer, helemaal niet kent. ,,Het zou toch vreemd zijn dat iemand een volstrekt onbekende meeneemt.”

De officier van justitie verzette zich tegen het opheffen van de voorlopige hechtenis en daar ging de rechtbank in mee. Tijdens de pro formazitting tegen de Doetinchemmer, die niet bij de zitting aanwezig was, gebeurde er verder niets. Ook hij zit vast. Aan beide verdachten is een poging gekwalificeerde doodslag tenlastegelegd.

De inhoudelijke zitting staat gepland voor 23 september.

Zutphen