Deventenaar opgepakt voor gemaskerde overval op 70-jarige man in woonwagen in Zutphen

Update & VideoOpnieuw is een verdachte aangehouden voor een overval in juli vorig jaar op een 70-jarige Zutphenaar. De man werd in zijn woonwagen aan de Berkenlaan overvallen door twee gemaskerde mannen. Vanmorgen werd daarvoor een 33-jarige Deventenaar voor aangehouden, meldt de politie in Zutphen. ‘Mogelijk is er sprake van een derde dader’. 

Volledig scherm
De recherche verrichtte onderzoek na het schietincident in Zutphen. © Niek Megens

In november 2018 werd al een 21-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden op verdenking van de overval. 

Die overval vond plaats op 8 juli vorig jaar. Rond 21.00 uur drongen de twee gemaskerde mannen de woonwagen binnen. Er is toen gevochten en er is geschoten. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. De overvallers vluchtten daarna in een auto in de richting van de Den Elterweg in Zutphen. Vermoedelijk reden zij in een zwarte auto, een hatchback.

Uitgebrande auto

In diezelfde nacht werd rond 02.00 uur een uitgebrande auto gevonden aan de Eerbeeksedijk in Loenen. Toen de politie ter plekke kwam, was de auto, een Volkswagen Golf, al helemaal uitgebrand. ‘Wij houden er rekening mee dat er een verband is tussen de woningoverval en de uitgebrande auto', aldus de politie in een bericht.

Mogelijk derde dader

Ondanks deze aanhoudingen is het onderzoek nog in volle gang. Daarom roept de politie mensen nog steeds op om tips door te geven: ‘Wie weet meer over de achtergrond of aanleiding van deze overval? Wie weet meer over de identiteit van een mogelijke derde dader? Wie heeft meer informatie over de uitgebrande auto (een zwarte Volkswagen Golf, model hatchback)?’

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Zutphen