Deventer ziekenhuis scoort super, Gelre Ziekenhuizen eindigt in achterhoede

VideoBij een verwijde buikslagader is het percentage patiënten met complicaties hoger. Het percentage patiënten dat een beroerte krijgt of zelfs overlijdt na een vernauwde halsslagader-ingreep ligt hoger. Mensen blijven bovendien gemiddeld langer dan voorspeld in dit ziekenhuis liggen. Allemaal redenen waardoor Gelre Ziekenhuizen laag eindigt in de ziekenhuis-ranglijst van de Stentor.

Gelre Ziekenhuizen - met hospitalen in Apeldoorn en Zutphen - staat op plek 24 van de in totaal 26 topklinische ziekenhuizen. Daarmee werd het vergeleken. Klinische hospitalen zijn grotere ziekenhuizen, voor patiënten uit een wijder gebied dan één stad. Topklinische centra houden innovatief onderzoek en daar wordt zorg geleverd die als hooggespecialiseerd wordt gekwalificeerd.

  1. Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’
    PREMIUM

    Wendy uit Zutphen vond haar zoontje Lennart (2) dood in bed: ‘Ik wist dat hij niet oud zou worden’

    De Zutphense Wendy Marsman vond op 3 augustus 2011 haar dode 2-jarige zoontje Lennart. Hij lag op zijn kamer, in zijn bedje. Doodsoorzaak: onbekend. Het label: wiegendood. Wendy's eerste reactie: opluchting. Zie je wel, ik ben niet gek. Want ze wist het vanaf Lennarts geboorte bijna zeker: dit kind blijft niet lang bij ons. ,,Dat was een heel sterk gevoel, niet op feiten gebaseerd. Een soort intuïtie.’’ Op 8 december verschijnt Wendy's boek De Laatste Kus.

Zutphen