Schaapsherder Herbert Nijkamp tussen zijn schapen in Eefde. Vanaf eind april grazen zijn schapen door de woonwijken in Zutphen.
Volledig scherm
PREMIUM
Schaapsherder Herbert Nijkamp tussen zijn schapen in Eefde. Vanaf eind april grazen zijn schapen door de woonwijken in Zutphen. © Arjan Gotink

Deze schapen vervangen de grasmaaier in Zutphense woonwijken

Zutphenaren moeten vanaf eind deze maand niet raar opkijken wanneer ze schapen op de grasvelden voor hun woningen zien grazen. Zutphen start een proef van een half jaar waarbij 75 schapen door de stad heen grazen. Als een rondtrekkend circus grazen ze elke keer op een andere plek. Een duurzamere variant op de grasmaaier.

In Eefde trok het afgelopen jaar elk weekend bekijks van vele kinderen, en in Deventer levert het ieder jaar fraaie foto’s op wanneer ze over de brug de stad intrekken. Schapen die in de bebouwde kom grazen. Vanaf eind april kunnen ook Zutphenaren dit schouwspel bekijken, want schaapsherder Herbert Nijkamp (34) laat zijn schapen dit jaar ook in Zutphen grazen.

  1. Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Genieten op eerste onwennige terrasdag in maanden, in theater zit publiek ook op podium

    Het is 1 juni en om klokslag 12.00 uur gingen de terrassen en musea weer open. Veel mensen stonden al te wachten langs de stoeltjes en terrastafeltjes en er werd massaal afgeteld. Na de heropening ontstonden wachtrijen, maar werd er ook als vanouds weer genoten van een heerlijk drankje. Bij recreatieplassen en langs de IJssel was het ook druk. Op sommigen plekken werd het zelfs te druk en dus werden parkeerplaatsen afgesloten bij enkele recreatieplassen. Hoe verliep deze veelbesproken 1 juni verder? Lees hieronder alles terug in ons liveblog.

Zutphen