Deze wijk in Zutphen kent veel verborgen armoede: ‘Een broek voor mijn man kopen kan niet meer’

MET VIDEOHoe rooien mensen het in onzekere tijden? Met oplopende inflatie, hoge energiekosten en ook nog eens een oorlogsdreiging? We zoomen in op een oude wijk in Zutphen: de Hoven. 

13 reacties

 • Alex Wijn

  4 weken geleden
  @R Peters: Elders in Zutphen staat niet zo een buurtkoelkast, daarover wilde men als initiatief ook berichten.
 • Alex Wijn

  4 weken geleden
  Zeldzaam, dat velen nachts met de auto komen... dat konden ook mensen op doorreis zijn.
 • Juliana Van Poppel

  4 weken geleden
  Er zijn kringloopwinkels ,rommelmarkten en de kledingbank. En Bristol en Zeeman...
 • R Peters

  4 weken geleden
  Nav mijn eerdere bericht. Ik snap niet dat de Stentor deze wijk heeft uitgekozen. Er zijn in Zutphen wijken waar het veel slechter gaat. De Hoven (de Heuve) komt altijd op de laatste plaats bij de Gemeente Zutphen. Naast de geitenwollen sokken is er vergrijzing. Naar de roep om nw woningen werd niet geluisterd. Nu komen er eindelijk 200 nw huizen. Ik hoop voor echte Heuvenezen en niet voor antroposofen, dan kan de Heuve weer de wijk zijn die het in het verleden was. Met een eigen lied en cultuur
 • W. Kloppenburg

  4 weken geleden
  Ze mogen wel uitkijken als Haags Kamer typetjes, die mede verantwoordelijk zijn voor de onvoorstelbare armoede, die lege koelkast ziet beginnen ze te schreeuwen dat dat energieverspilling is.
 1. 
Gunning busvervoer aan EBS onder vuur: bod is ‘onrealistisch’ en ‘onbegrijpelijk', zegt concurrent Qbuzz
  PREMIUM
  3

  Gunning busvervoer aan EBS onder vuur: bod is ‘onrealis­tisch’ en ‘onbegrij­pe­lijk', zegt concurrent Qbuzz

  EBS won in april het openbaar busvervoer in de regio IJssel-Vecht. Maar concurrent QBuzz zet nu grote vraagtekens bij de financiële haalbaarheid en maakt officieel bezwaar bij de provincie Overijssel. QBuzz vermoedt dat de spelregels rondom de bieding - het bod moet realistisch zijn - zijn overtreden. Als dat zo is, dan ligt er opnieuw een bom onder het streekvervoer.

Zutphen